Volontärarbete med Lejon i Zimbabwe.

 


"Ett av de viktigaste målen med projektet är att bevara lejonpopulationen i Afrika. Tidigare fanns det ungefär 250 000 lejon på den afrikanska kontinenten. Idag finns det cirka 18 000 till 25 000 st kvar. Projektet är till för att föda upp lejon i fångenskap som sedan släpps ut i det fria. Detta har visat sig vara ett effektivt sätt för att bevara lejonen. En av de viktigaste uppgifterna för dig som volontär är att hjälpa lejonungarna att vänja sig till ett liv i det fria. Detta görs med hjälp av professionella anpassningsmetoder som du kommer lära dig väl på plats.

Din nya arbetsplats blir på ett stort reservat med en yta på 3000 hektar mitt i inlandet av Zimbabwe. Gården är inte bara hem till familjen som driver det, utan även till över 70 lejon, två elefanter, getter och ett stort antal andra afrikanska djur. Över 150 fågelarter finns också på området.

Arbetsuppgifter

De få reservat som återstår i Zimbabwe är oerhört värdefull och måste till varje pris skyddas. Därför kommer en del av dina arbetsuppgifter att innebära hjälp med att hitta och ta bort fällor, kontroll för hål, ha koll på stängsel samt att reparera dem. Dessa verksamheter är vanligtvis till fots i reservatet och som en utbildad guid har hand om.
Dessutom kommer du:

  • Hjälpa med den dagliga driften
  • Daglig passning av lejonungar så de börjar vänja sig till ett liv i det fria
  • Mata och ta hand om lejonungar
  • Daglig rengöring av burar och inhägnader
  • Rykta och rida hästar
  • Visa besökarna runt reservatet
  • Deltagarna kommer också att delta i några guideturer
  • Utbildning om elefanter
  • Eventuellt delta på elefantturer
  • Höjdpunker:

    • Gå tillsammans med lejonen och känn spänningen när du är med i lejonungarnas jakt och upplärning av att förfölja sitt byte.
    • Mata lejonungar med nappflaska och var med och ta hand om den dagliga vården.
    • Upplev den Afrikanska bushen på ett annorlunda sätt och upptäck savannen ridandes på häst eller på en elefant.
    • Träffa andra deltagare från hela världen och få vänner för livet.  

    Så här kan en "vanlig" dag se ut:

    Eftersom djur sällan fungerar efter schema så kommer dagarna att variera. Därför måste du som deltagare också vara väldigt flexibel.


    6:30 – 8:00
    Träffa guiden och deras kunder och häng med på en promenad med 7 – 18 månader gamla lejonungar. Om det inte finns några kunder kommer volontärerna bli delaktiga med att ta ut lejonungarna för deras morgonpromenad. Här kommer du få observera och anteckna lejonungarnas jakt färdigheter. Eller kan du komma att spendera morgonen med att utbilda elefanter och hänga med på en åktur.


    8:30 – 9:30
    Frukost


    9:30 – 12:30
    Du kan bli delaktig i olika arbetsuppgifter:
    Städning, lejonpromenader, patrull av området, förbereda kött, "Bush Walks", Allmän skötsel av området.


    12:30 – 14:00
    Lunch


    14:15 – 16:00
    Dina arbetsuppgifter under eftermiddagen kan vara passning av lejonungar, hästridning, vallning
    av elefanter eller mer städning av området om det behövs.


    16:00 – 17:30
    Ta ut lejonungarna igen för deras eftermiddagspromenad.


    18:45
    Information av din koordinator som tar upp aktiviteter de kommande dagarna. Det kommer även bli lite tid att bekanta sig med andra volontärer under middagen. Vissa nätter tas de större lejonungarna ut på jakt för att analysera hur de, förföljer, jagar och fångar sitt byte. Detta är ett viktigt steg i utvecklingen för att lejonungarna senare ska kunna släppas ut i det fria. promenad. Volontärerna umgås på middagen vid 19:00 och runt lägerelden.

    Under vintermånaderna hålls informationsmötet klockan 18:00 och middagen är vid 18:30

    Elefanter

    Du har också möjlighet att spendera tid med projektets föräldrarlösa elefanter. Elefanterna på Antelope park var räddade under den svåra torkan som drog över Zimbabwe i början av 1990-talet. Du kan bli ombedd att hjälpa till med den dagliga skötslen av elefanterna."


    JAG DÖR. JAG HAR INTE SÅ MYCKET MER ATT SÄGA. Jag börjar nästan gråta av tanken, ärligt talat. Hur lycklig skulle inte Micaela vara om hon fick chansen att åka dit? Troligen den lyckligaste tjejen på jorden. Det där är liksom ämnat för mig. Det nästan står att Micaela Ström, det här jobbet är som gjort för dig. Tack.

    Baby lion cubs

    bild. worktravelcompany.se


    Kommentarer
    Postat av: Lia



    Vad kostar projektet?



    Ibland far man mat och husrum om man betalar biljetten sjalv. Ibland kostar sjalva projektet ocksa multum.



    Later ju fantastiskt anda!

    2010-09-10 @ 12:33:16
    Postat av: Micaela

    Det är tyvärr väldigt dyrt själva projektet och som jag fattade det ingår inte flyget i det priset. Man kan välja att vara där 2,3 eller 4 veckor och priset varierar ju såklart då. Men skulle ju vara huur kul som helst!



    Hoppas du mår bra!

    2010-09-10 @ 15:53:33
    URL: http://micaelasstrom.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0